Sonsuz Türk Mutfağı
Paylaşım:
Sonsuz Türk Mutfağı

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786051114170

Sayfa Sayısı: 204

Ebat: 23.8 x 28 cm

Yayın Tarihi: Aralık 2009

Kategori: Yemek

Kitap Hakkında:

Dünyanın en önemli mutfaklarından, farklı yemek kültürlerinin bir sentezi olan Türk mutfağının eşsiz lezzetleri... Boraniden bulgur köftesine, haydariden ahtapot yahnisine bildik tatlar... Yepyeni lezzetler peşinde olanlar için karidesli füme patlıcan, taze kekikli zeytin çorbası, zerdeçallı ve avokadolu füme piliç salatası veya portakallı rokalı pide… Farklı tatları modern bir yorumla kaynaştıran rakı dondurması, pişmaniyeli cezerye ve kırmızıbiber tatlısı… Türkiye’nin en önemli aşçılarından Eyüp Kemal Sevinç’ten bugünün damak tadına uygun olarak hazırlanan birbirinden lezzetli tarifler... Mutfaklarında yenilik arayan ve yemek sanatları konusunda kendini geliştirmek isteyenler için gerçek bir kaynak.

Kitap Hakkında:

Dünyanın en önemli mutfaklarından, farklı yemek kültürlerinin bir sentezi olan Türk mutfağının eşsiz lezzetleri... Boraniden bulgur köftesine, haydariden ahtapot yahnisine bildik tatlar... Yepyeni lezzetler peşinde olanlar için karidesli füme patlıcan, taze kekikli zeytin çorbası, zerdeçallı ve avokadolu füme piliç salatası veya portakallı rokalı pide… Farklı tatları modern bir yorumla kaynaştıran rakı dondurması, pişmaniyeli cezerye ve kırmızıbiber tatlısı… Türkiye’nin en önemli aşçılarından Eyüp Kemal Sevinç’ten bugünün damak tadına uygun olarak hazırlanan birbirinden lezzetli tarifler... Mutfaklarında yenilik arayan ve yemek sanatları konusunda kendini geliştirmek isteyenler için gerçek bir kaynak.

Yazar Hakkında:

Eyüp Kemal Sevinç baba mesleği olan aşçılığa 1991 yılında başladı. Türk mutfağına farklı bir bakış kazandırarak pek çok ilke imza atan Sevinç, 1995 yılında ilk defa düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda Türkiye birincisi seçildi. 1996 yılında Londra’da düzenlenen Dünya Aşçılar Yarışması’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran aşçı oldu; aynı yarışmada Yılın En İyi Genç Aşçısı seçildi. Katıldığı yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 100’den fazla madalya, kupa ve ödül kazanan Sevinç, 2001 yılından beri Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen uluslararası yemek yarışmalarında uzman jüri üyesi olarak görev yapıyor. Sırasıyla Borsa Lokantaları, Çırağan Palace Kempinski ve Crowne Plaza Hotel’de çalışan Eyüp Kemal Sevinç halen İstanbul Marriott Otel’in şef aşçısıdır. Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası
  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Egmont Copyright © 2019 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif