Şifalı Dönüşümler
Paylaşım:
Şifalı Dönüşümler
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786050982138

Sayfa Sayısı: 244

Ebat: 13.6 x 21 cm

Yayın Tarihi: Mart 2021

Kategori: Yemek

Kitap Hakkında:

Sebze ve meyveler artık daha şifalı, daha besleyici ve daha renkli!..

Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi sebze ve meyvedir ama en önemlisi, bunların mevsiminde tüketilmesidir. Peki, hangi sebze ve meyvenin hangi aya rengini verdiğini biliyor musunuz?

Probiyotik beslenme çalışmalarıyla tanınan İpek Kuşçu, her ayın kendine özgü meyve ve sebzeleriyle hazırlanan özel tarif ve teknikleri bir araya getirdi.  Sonra onlara özel dokunuşunu kattı ve ortaya birbirinden renkli reçeteler çıkardı.

Enginar çiçeğinden yoğurt mayalama, şekerde bekletilen turp turşusu, vegan peynir ve yoğurt, sebzeler ile meyveleri buluşturan turşular, muz gazozu, acı pestil, rejuvelac, çeşit çeşit kvass örnekleri, şurup yapımı… 

Onlarca tarif, püf noktaları ve hayal gücünüzü zorlayacak deneyimler Şifalı Dönüşümler’de.

Kitap Hakkında:

Sebze ve meyveler artık daha şifalı, daha besleyici ve daha renkli!..

Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi sebze ve meyvedir ama en önemlisi, bunların mevsiminde tüketilmesidir. Peki, hangi sebze ve meyvenin hangi aya rengini verdiğini biliyor musunuz?

Probiyotik beslenme çalışmalarıyla tanınan İpek Kuşçu, her ayın kendine özgü meyve ve sebzeleriyle hazırlanan özel tarif ve teknikleri bir araya getirdi.  Sonra onlara özel dokunuşunu kattı ve ortaya birbirinden renkli reçeteler çıkardı.

Enginar çiçeğinden yoğurt mayalama, şekerde bekletilen turp turşusu, vegan peynir ve yoğurt, sebzeler ile meyveleri buluşturan turşular, muz gazozu, acı pestil, rejuvelac, çeşit çeşit kvass örnekleri, şurup yapımı… 

Onlarca tarif, püf noktaları ve hayal gücünüzü zorlayacak deneyimler Şifalı Dönüşümler’de.

Yazar Hakkında:

İpek Kuşçu Ankara’da doğdu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Çocukluğundan beri süren mutfak aşkı onun asıl mesleği oldu. 2006 yılından itibaren “gerçek gıdalar ve kaybolan tatlar” üzerine araştırmacı yazar olarak çeşitli yayın gruplarında (Meraklı Minik, Sofra, Bebeğim ve Biz, Hürriyet Aile) yazıları ve tarifleriyle yer aldı. Çocukları gerçek gıdayla tanıştırma ve uygulamalı öğretme çabasıyla özel bir anaokulu bünyesinde iki yılı aşkın süreyle “gerçek gıda” eğitimleri verdi. Aynı zamanda İstanbul İnformel Eğitim bünyesinde anne babalar ve çocuklarıyla gerçekleştirdiği “Mutfak Atölye” çalışmalarını yürüttü. Slow Food İstanbul bünyesinde gerçekleştirilen “Fikir Sahibi Çocuklar” ile “Anne Bak! Lüfer!” atölyelerini yaptı. Borusan Holding-Studio-X İstanbul’da “İstanbul Lezzet Haritası” ve YGA (Young Guru Academy) Liderlik Okulu’nda “Gerçek Gıda” atölye çalışmalarını gerçekleştirdi. Kuşçu, Instagram’da canlı yayında online verdiği fermantasyon dersleriyle Türkiye’nin her yerinden katılımcılarla aynı anda uygulamalar yaparak “doğru fermantasyon uygulamalarını ve probiyotik beslenmeyi” daha geniş kitlelere ulaştırdı. Bu eğitimlere Instagram üzerinden hâlâ devam ediyor.Aynı zamanda 2017 yılından bu yana kadın girişimci olarak probiyotik gıda üretimi yapıyor. İpek Kuşçu’nun Gerçek Probiyotik Beslenme ve Abur Cubura En Güzel Alternatifler adlı kitapları da Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır. Instagram: @ipekkuscu ipekkuscu@gmail.com www.n2life.com.tr Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif