Evvel Zaman İçinde Gümüşhane Ve Kelkit
Paylaşım:
Evvel Zaman İçinde Gümüşhane Ve Kelkit Yaşam, Kültür Ve Mutfak
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786256417977

Sayfa Sayısı: 264

Ebat: 16 x 24 cm

Yayın Tarihi: Aralık 2023

Kategori: Yemek

Ön Okuma

Kitap Hakkında:

Sarp arazisi, yayla ve vadilere yayılan köyleri, mağaraları, kaleleri, kiliseleri, taşları ve sularıyla her yerde ayrı bir hikâyeyi barındıran bir şehir Gümüşhane. Geçmişte gümüş madenleriyle ünlü, İpek Yolu üzerindeki bu kentin ayrılmaz parçası Kelkit ise tarıma çok elverişli verimli bir ova. Gümüşhane ile Kelkit’in tarihsel birlikteliği bugün de sürüyor.

Doğup büyüdüğü Kelkit’le gönül bağını hiçbir zaman koparmamış, bu topraklara ve insanlarına yatırım yapmaya her zaman önem vermiş bir iş insanı olan Aydın Doğan’ın onursal başkanı olduğu Aydın Doğan Vakfı, Evvel Zaman İçinde Gümüşhane ve Kelkit adlı bu eserle yine ortak değer ve fayda yaratmaya odaklanıyor.

Eski defterleri açarak, anıları canlandırarak, hayattaki büyüklere kulak vererek bu kitabı hazırlayan Sahrap Soysal ise Gümüşhane ve Kelkit’in mirasını, bölge insanının yaşam ritüellerini, eşsiz mutfağını kayıt altına alıyor ve gelecek kuşaklara Gümüşhane ile Kelkit’i evvel zamanda anlatıyor.

Kitap Hakkında:

Sarp arazisi, yayla ve vadilere yayılan köyleri, mağaraları, kaleleri, kiliseleri, taşları ve sularıyla her yerde ayrı bir hikâyeyi barındıran bir şehir Gümüşhane. Geçmişte gümüş madenleriyle ünlü, İpek Yolu üzerindeki bu kentin ayrılmaz parçası Kelkit ise tarıma çok elverişli verimli bir ova. Gümüşhane ile Kelkit’in tarihsel birlikteliği bugün de sürüyor.

Doğup büyüdüğü Kelkit’le gönül bağını hiçbir zaman koparmamış, bu topraklara ve insanlarına yatırım yapmaya her zaman önem vermiş bir iş insanı olan Aydın Doğan’ın onursal başkanı olduğu Aydın Doğan Vakfı, Evvel Zaman İçinde Gümüşhane ve Kelkit adlı bu eserle yine ortak değer ve fayda yaratmaya odaklanıyor.

Eski defterleri açarak, anıları canlandırarak, hayattaki büyüklere kulak vererek bu kitabı hazırlayan Sahrap Soysal ise Gümüşhane ve Kelkit’in mirasını, bölge insanının yaşam ritüellerini, eşsiz mutfağını kayıt altına alıyor ve gelecek kuşaklara Gümüşhane ile Kelkit’i evvel zamanda anlatıyor.

Yazar Hakkında:

1959 yılında Gümüşhane’de doğan Sahrap Soysal, ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1983-1998 yılları arasında çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı. 2000 yılında “Mutfakta Keyif” programıyla televizyonculuğa başladı. Anne Ben Acıktım, Bir Yemek Masalı (2005 Gourmand Yılın En İyi Yöresel Yemek Kitabı Ödülü), Sevgilim Akşama Ne Pişirdin (2006 Gourmand Onur Ödülü), Derviş Sofraları (2007 Frankfurt Kitap Fuarı En İyi Mutfak Tarihi Kitabı Ödülü), Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler, Her Eve Lazım Salata ve Mezeler adlı kitapları Doğan Kitap tarafından yayımlandı.Birçok gıda firmasına çeşitli kitaplar da hazırlayan Soysal, halen televizyon programlarının yanı sıra Hürriyet gazetesinde yemek yazarıdır. Doktor Nuri E. Soysal ile evli ve üç çocuk annesidir. Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Uğur Aktaş, 1976 yılında Yalova’da doğdu. 1997 yılından itibaren çeşitli dergilerde şiir, deneme ve söyleşileri yayımlandı. Uzun yıllar çeşitli yayınevlerinde düzeltmenlik, editörlük, yazarlık yaptı.Eedebiyat dergisinin kuruluşunda yer aldı ve bir dönem yazı işleri müdürlüğünü yürüttü. Şehir kültürü ve çocuk kitaplarının dışında dört şiir (çinko yahut ağzımda toz, kendi ile ben, yedikuleli kürdan selim, ışıldayan kara) ve bir öykü (Kuyudaki Taşlar) kitabı bulunmaktadır. Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif