İpek Kuşçu Ankara’da doğdu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölü¬mü’nü bitirdi. Çocukluğundan beri süren mutfak aşkı onun asıl mesleği oldu. 2006 yılından itibaren “gerçek gıdalar ve kaybolan tatlar” üzerine araştırmacı yazar olarak çeşitli yayın gruplarında (Meraklı Minik, Sofra, Bebeğim ve Biz, Hürriyet Aile) yazıları ve tarifleriyle yer aldı. Çocukları gerçek gıdayla tanıştırma ve uygulamalı öğretme çabasıyla özel bir anaokulu bünyesinde iki yılı aşkın süreyle “gerçek gıda” eğitimleri verdi. Aynı zamanda İstanbul İnformel Eğitim bünyesinde anne babalar ve çocuklarıyla gerçekleştirdiği “Mutfak Atölye” çalışmalarını yürüttü. Slow Food İstanbul bünyesinde gerçekleştirilen “Fikir Sahibi Çocuklar” ile “Anne Bak! Lüfer!” atölyelerini yaptı.
Borusan Holding-Studio-X İstanbul’da “İstanbul Lezzet Haritası” ve YGA (Young Guru Academy) Liderlik Okulu’nda “Gerçek Gıda” atölye çalışmalarını gerçekleştirdi. Kuşçu, Instagram’da canlı yayında online verdiği fermantasyon dersleriyle Türkiye’nin her yerinden katılımcılarla aynı anda uygulamalar yaparak “doğru fermantasyon uygulamalarını ve probiyotik beslenmeyi” daha geniş kitlelere ulaştırdı. Bu eğitimlere Instagram üzerinden hâlâ devam ediyor.Aynı zamanda 2017 yılından bu yana kadın girişimci olarak probiyotik gıda üretimi yapıyor. İpek Kuşçu’nun Gerçek Probiyotik Beslenme ve Abur Cubura En Güzel Alternatifler adlı kitapları da Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır.
Instagram: @ipekkuscu
[email protected]