Ne Yiyeceğimi Şaşırdım
Paylaşım:
Ne Yiyeceğimi Şaşırdım
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786050980264

Sayfa Sayısı: 416

Ebat: 14 x 21 cm

Yayın Tarihi: Ocak 2021

Kategori: Sağlık

Kitap Hakkında:

 Dr. Banu Taşcı Fresko bu kitapta besinlerin temel özelliklerini, beyin sağlığı ve kronik enflamasyondaki rollerini anlattı. Esra Kaftan bu bilgilerden yola çıkarak birbirinden lezzetli tarifler hazırladı. 

Fibromiyaljisi / geçmeyen ağrısı olanlar 
Her gün baş ağrısı / migren ağrısı çekenler 
Her yemekten sonra karnı şişenler
İrritabl bağırsak sendromu olanlar
Çölyak hastaları 
Gluten tüketince hastalananlar  
Histamin entoleransı yüzünden her yemekten sonra kaşınanlar
Nikel alerjisi ve egzaması geçmeyenler
Ailesinde Alzheimer hastalığı olanlar 
Gelecekte beynim sağlıklı kalsın diyenler 
Kafam eskisi gibi çalışmıyor diye yakınanlar 
Mitokondrilerimi nasıl beslerim diye merak edenler 

Kısaca bu kitap...
Ne yiyeceğini şaşıranlar ve ne yiyeceğini bilemeyenler 
“Rafine şeker, gluten ve inek sütü neden zarar veriyor; yerine ne koyabiliriz?” diye soranlar
Ne yiyeceğini bilen ama ağız tadına uygun tarif bulamayanlar için…

Kitap Hakkında:

 Dr. Banu Taşcı Fresko bu kitapta besinlerin temel özelliklerini, beyin sağlığı ve kronik enflamasyondaki rollerini anlattı. Esra Kaftan bu bilgilerden yola çıkarak birbirinden lezzetli tarifler hazırladı. 

Fibromiyaljisi / geçmeyen ağrısı olanlar 
Her gün baş ağrısı / migren ağrısı çekenler 
Her yemekten sonra karnı şişenler
İrritabl bağırsak sendromu olanlar
Çölyak hastaları 
Gluten tüketince hastalananlar  
Histamin entoleransı yüzünden her yemekten sonra kaşınanlar
Nikel alerjisi ve egzaması geçmeyenler
Ailesinde Alzheimer hastalığı olanlar 
Gelecekte beynim sağlıklı kalsın diyenler 
Kafam eskisi gibi çalışmıyor diye yakınanlar 
Mitokondrilerimi nasıl beslerim diye merak edenler 

Kısaca bu kitap...
Ne yiyeceğini şaşıranlar ve ne yiyeceğini bilemeyenler 
“Rafine şeker, gluten ve inek sütü neden zarar veriyor; yerine ne koyabiliriz?” diye soranlar
Ne yiyeceğini bilen ama ağız tadına uygun tarif bulamayanlar için…

Yazar Hakkında:

Dr. BanuTaşcı Fresko 1969 yılında İstanbul’da doğdu.İstanbul Tıp Fakültesi’ni 1992’de bitirdi, İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda 1997’de ihtisasını tamamladı. Nöroloji, elektronörofizyoloji ve intraoperatif nöromonitorizasyon uzmanıdır. Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle migren, fibromiyalji ve diğer kronik ağrılardan kurtulmanın, daha sağlıklı ve zinde yaşlanmanının mümkün olduğunu savunan Dr. Taşcı Fresko Beynini Doğru Besle(2017) isimli kitabını migren hastaları, Artık Ağrımasın (2019) isimli kitabını fibromiyalji hastaları için yazdı. Glutensiz ve taş devri diyetiyle beslenerek, yoga ve yürüyüş yaparak 27 kilo verdi; fibromiyalji, migren ve depresyonu geride bırakıp IBS, histamin entoleransı ve nikel alerjisi bulgularını kontrol altına aldı.2017’de Temel Hatha Yoga, Restoratif Yoga, Ofis Yogası ve Yoga Terapi eğitimini, 2019’da Yin Yoga eğitimini aldı. Aile konstelasyonu eğitimini 2018 senesinde tamamladı.Dr. Banu Taşcı Fresko aynı zamanda Ahmet Güllü, Vedat Örs ve Resul Aytemür atölyelerinde eğitim almış profesyonel bir ressamdır. Günümüze kadar dokuz kişisel sergi açmış; birisi Paris’te, dört karma sergiye katılmıştır.Kendisini yürürken, İstanbul’un yokuşlarını tırmanırken, yoga yaparken, okurken, resim yaparken, Instagram’a post koyarken veya postlara cevap verirken bulabilirsiniz. Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Esra Kaftan 1975 yılında İstanbul’da doğdu, Sağlık Kurumları İşletmeciliği okudu. Yirmi yılı aşkın süre boyunca grup hastanelerin kurumsal iletişim birimlerinde çalıştı, halen özel bir hastanede kurumsal iletişim müdürü olarak görev yapmaktadır. İletişim ve sağlık konularında çok sayıda konferans, eğitim veseminerde katılımcı ve konuşmacı olarak yer aldı.Uzun yıllardır sağlık sektöründe olmanın sağladığı avantajla hastalıklarıyla ilgili her zaman hekimlerle birebir iletişime geçme şansını yakaladı. Ama bu şans bile yıllar içinde ardı ardına dizilen hastalıklarınçözümünde işe yaramadı. Kasları etkileyen bağışıklık sistemi hastalığı miyastenia gravis tanısı ve tedavi süreci ve sonrasında,IBS, migren ve fibromiyalji hastalıkları da ortaya çıktı.Medikal tedaviye cevap vermeyen hastalık bulgularına çözüm ararken gluten, laktoz ve kazeinhassasiyeti olduğu anlaşıldı. Süreç içerisinde günden güne bozulan sağlığının iyileşme anahtarının beslenmeden geçtiğinin bilincine vardı. Beslenme değişikliği sonucu glutensiz yaşamla birlikte yaklaşık 15 kilo verdi, en önemlisi ömürlük olan hastalıklarının yaşattığı tüm şikâyetleri geriletmeyi başardı.Kaftan, kendi deneyimlerini ve sağlıklı tariflerini, açtığı @glutensiz_yasiyorum sosyal medya hesabında vewww.glutensizyasamak.com blog adresinde anlatmaya devam ediyor.Bu platformlar aracılığıyla amacı, bu zorlu süreçtekideneyimlerinin; isteyen, çaba gösteren ve pes etmeyen herkesin yapabileceğini göstermek.Yeni yaşam tarzı sonrası sporu düzenli şekilde hayatına katmış, yoga ve pilatesin ruhu beslemede önemli bir faktör olduğunun farkına varmıştır. Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif