Etkinlikler

Canan Tan İmza Günü

17 Ekim 2018, 17.00 - D&R Suadiye
 

Kahramanmaraş'tan Lizbon'a Lezzet ve Kültür Yolculuğu

Kitap Hakkında:

EVRENSEL LEZZET YOLCULUĞU


Türkiye'nin en şahsına münhasır lezzet duraklarından biri olan Kahramanmaraş'tan başlayıp Portekiz'in en özel tatlarına uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkmak ister misiniz? Türkiye'nin en önemli şeflerinden Fikret Özdemir'in kaleme aldığı Kahramanmaraş'tan Portekiz'e Lezzet ve Kültür Yolculuğu isimli kitap, çok özel ve çok farklı bu iki kültürü bir araya getiriyor.


Sadece tariflerin değil Kahramanmaraş ve Portekiz gastronomisinin detaylarını da içeren kitap, Kahramanmaraş'ın en özgün ve yerel tariflerini Özdemir'in kendine has ipuçlarıyla okuyucuya sunarken aynı zamanda şefin büyüdüğü ve eğitimini tamamladığı Portekiz'e uzanıyor. Adeta lezzetlerin evrenselliğini vurgulayan Kahramanmaraş'tan Portekiz'e Lezzet ve Kültür Yolculuğu, şefin doğduğu Kahramanmaraş'ın yerel malzemeleriyle hazırlanan tam 31 özel tarifle başlıyor ve 3 ayrı bölümden oluşuyor. Çorbadan tatlıya kadar çok geniş bir çerçevede bizlere sunulan tariflerin bir kısmı özel günlerinin gözdesi iken bir kısmı da gündelik lezzet dünyasının vazgeçilmez bir parçası oluyor. Kitabın lezzet yolculuğu,  şefin büyüdüğü ve mesleğe başladığı ülke olan Portekiz'in nefis yemekleri ile devam ediyor ve Akdeniz kültürü ile şekillenen Portekiz mutfağının en nadide örneklerini bizlere sunuyor. Kitap ayrıca, Kahramanmaraş ve Portekiz gastronomisinin detaylarını da içeren bir yol gösterici oluyor. Üçüncü bölüm ise Şef Fikret Özdemir'in kendi özel mutfağından tarifler içeriyor. Bu tariflerin kimi, şefin lezzetini çok beğenerek kitabına aldığı bir reçete iken kimi de her iki mutfağın izlerini taşıyan ve Özdemir'in yorumunu kattığı tabaklara dönüşüyor. Tam 200 sayfa olan, Kahramanmaraş'tan Portekiz'e Lezzet ve Kültür Yolculuğu kitabı, Kahramanmaraş ve Portekiz'i aynı sofrada, aynı damakta buluşturuyor.

 

Yazar Hakkında

Türkiye’deki öğrenimini tamamladıktan sonra ailesi ile birlikte Avrupa’ya giden Fikret Özdemir, aşçı garson olarak gastronomi dünyasının kapılarını araladı. Aşçılığa duyduğu ilgi nedeniyle Fransa’da 18 ay gastronomi üzerine eğitim aldı. Gastronomi eğitiminin ardından 1993 yılında İsviçre’nin Lausanne kentine bağlı Payern kasabası yakınlarında bulunan LacNeuchatel’in kıyısındaki Restaurant Du Chato’da profesyonel olarak meslek hayatına başladı. Daha sonra 1998 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde hizmet veren Frankfurt Marriott Hotel’de aşçılık görevini sürdürdü. Otelin çeşitli aşçılık bölümlerinde çalıştı. 2001 yılında Portekiz’de bulunan Lizbon Marriott Hotel’e transfer oldu. Bu sürede mutfak şefi unvanını aldı. 2007 yılında Hamburg Marriott Hotel’de görevine devam ederken “eve dönüş” olarak nitelendirdiği İstanbul teklifini kabul etti. 2009-2013 yılları arasında İstanbul Marriott Hotel Asia’yada Executive Chef olarak hizmet verdi. 2013 yılının Mart ayında Radisson Blu Hotel, Şişli’ye geçiş yaparak, Executive Chef pozisyonunda transfer oldu. 1 Eylül 1968 doğumlu, evli ve iki çocuk babası olan Fikret Özdemir, Fransızca, Portekizce, Almanca ve İngilizce biliyor.

 
Paylaşım
 
 
 
 
 
Kahramanmaraş'tan Lizbon'a Lezzet ve Kültür Yolculuğu

ISBN: 978-605-09-5325-1
Sayfa Sayısı: 200
Ebat: 13.6×21 cm
Yayın Tarihi: Ekim 2018
Tavsiye edilen perakende satış fiyatı: 65.00 TL

SATIN AL
D&R Idefix Kitap Yurdu Hepsi Burada Pandora