Bak Mutfakta Barış Var!
Paylaşım:
Bak Mutfakta Barış Var!
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786050919400

Sayfa Sayısı: 308

Ebat: 19 x 21 cm

Yayın Tarihi: Nisan 2014

Kategori: Yemek

Kitap Hakkında:

Aynur Tartan, Anadolu’nun bin bir lezzetini dostların tarifleriyle kaynaştırıyor… Dostlara sordum “Sizce barış nedir?” diye. Sonra döndüm bir de kendime sordum…  Yufkanın çıtırtısıydı barış, aşurenin bereketi, fırından taze çıkmış ekmeğin  kokusu, köftenin zenginliği, kebabın lezzeti, sarmanın kıvrımı, kavurmanın  ziyafeti, baklavanın zarafeti… Uzaklarda aramayın barışı…  Çünkü o içinizde, sofranızda, evinizde…  Bak Mutfakta Barış Var! Anadolu’nun bin bir lezzetini dostların tarifleriyle kaynaştırıyor… Hepimizi bir kez daha barış üzerine düşünmeye, ağzımızın tadını bozmadan, barışın sofrasında yaşamaya davet ediyor… Ajda Pekkan’dan Ajda’nın dürümü…  Anjelika Akbar’dan çak-çak… Aret Vartanyan’dan khavidz… Bengü’den kabak sıyırma… Buket Uzuner’den imambayıldı… Canan Tan’dan Diyarbakır usulü ekşili dolma… Derya Baykal’dan kete… Doğan Hızlan’dan kabak yemeği… Ertuğrul Özkök’ten şevketibostanlı makarna… Işın Karaca’dan Kıbrıs köftesi… Melihat Gülses’ten mercimekli bulgur pilavı… Mesut Yar’dan hamidiye pilavı… Metin Uca’dan patlıcan musakka… Nilgün Belgün’den cacıkaki… Rojin’den kebabe sini… Saba Tümer’den patlıcanlı pilav… Şoray Uzun’dan kuyu kebabı… Sırrı Sakık’tan sir queli… Zeliha Sunal’dan zeytinyağlı yandan çarklı biber dolması… Ve birbirinden lezzetli “barış” tarifleri…

Kitap Hakkında:

Aynur Tartan, Anadolu’nun bin bir lezzetini dostların tarifleriyle kaynaştırıyor… Dostlara sordum “Sizce barış nedir?” diye. Sonra döndüm bir de kendime sordum…  Yufkanın çıtırtısıydı barış, aşurenin bereketi, fırından taze çıkmış ekmeğin  kokusu, köftenin zenginliği, kebabın lezzeti, sarmanın kıvrımı, kavurmanın  ziyafeti, baklavanın zarafeti… Uzaklarda aramayın barışı…  Çünkü o içinizde, sofranızda, evinizde…  Bak Mutfakta Barış Var! Anadolu’nun bin bir lezzetini dostların tarifleriyle kaynaştırıyor… Hepimizi bir kez daha barış üzerine düşünmeye, ağzımızın tadını bozmadan, barışın sofrasında yaşamaya davet ediyor… Ajda Pekkan’dan Ajda’nın dürümü…  Anjelika Akbar’dan çak-çak… Aret Vartanyan’dan khavidz… Bengü’den kabak sıyırma… Buket Uzuner’den imambayıldı… Canan Tan’dan Diyarbakır usulü ekşili dolma… Derya Baykal’dan kete… Doğan Hızlan’dan kabak yemeği… Ertuğrul Özkök’ten şevketibostanlı makarna… Işın Karaca’dan Kıbrıs köftesi… Melihat Gülses’ten mercimekli bulgur pilavı… Mesut Yar’dan hamidiye pilavı… Metin Uca’dan patlıcan musakka… Nilgün Belgün’den cacıkaki… Rojin’den kebabe sini… Saba Tümer’den patlıcanlı pilav… Şoray Uzun’dan kuyu kebabı… Sırrı Sakık’tan sir queli… Zeliha Sunal’dan zeytinyağlı yandan çarklı biber dolması… Ve birbirinden lezzetli “barış” tarifleri…

Yazar Hakkında:

Aynur Tartan gazeteci-yazar ve televizyoncu. 7 yıldır CNN TÜRK ekranlarında “Burada Hayat Var” isimli programı sunuyor. Hürriyet gazetesinde yazıyor. Acısıyla, tatlısıyla hayatın mutfaktan geçtiğine inanan Tartan aynı zamanda mutfak stilisti. Doğan Kitap’tan çıkan Bak Mutfakta Kim Var!, Bak Mutfakta Hayat Var! ve Bak Mutfakta Barış Var! adlı üç kitabın yazarı. Kavramlarla İyileş kitabının yazarlarından biri. Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif