Rüyamdaki Sofralar
Paylaşım:
Rüyamdaki Sofralar

Kitap Künyesi:

ISBN: 978-975-293-121-3

Sayfa Sayısı: 230

Ebat: 11 x19 cm

Yayın Tarihi: Ağustos 2003

Kategori: Romanlar

Kitap Hakkında:

Selim İleri, "Rüyamdaki Sofralar" adlı kitabında okuyucusuyla birlikte bazen keyifli bazen hüzünlü bir yolculuğa çıkıyor. Anıları, edebiyatımızdan kimi sayfaları ve birçok yemeğin tarifini bulabileceğiniz coşkulu bir kitap bekliyor sizi. Mutfaktan taze demlenmiş çayın kokusu geliyor. Bahçelerde beyaz keten örtüler üstüne sofralar kuruluyor. Bazen de sepete doldurup yumurtaları, kuru köfteleri pikniğe gidiliyor Çamlıca Tepesi'ne. İlkyazın coşkusu yaşanıyor sofralarda. Kışın ağırbaşlılığı, yazın sıcağı. Ve sonbaharın hüznü... Geçmişin şaşaalı günleri hamur olup yoğruluyor, dolma olup sarılıyor... Soğanlar öldürülüyor ağır ateşte, pastaların üzerine çilekler yerleştiriliyor büyük bir özenle. Pastanelerde limonata eşliğinde masum flörtler yaşanıyor. Kitapların sayfaları karıştırılıyor, geçmişin mutfak izleri araştırılıyor. Ve zaman hızla akıp gidiyor. 30’lar, 40’lar, 50’ler, 60’lar... Bu arada zeytinyağlılar, et yemekleri, salatalar... Mercimek, maydanoz, kuru fasulye, pilav... Sonra 70’ler, 80’ler, 90’lar... Kavun, karpuz, kayısı, armut, vişne, üzüm... Ve anılarda kalan onca yıldan sonra, en sonunda 2000’ler... Değişen yemekler, değişen alışkanlıklar...

Kitap Hakkında:

Selim İleri, "Rüyamdaki Sofralar" adlı kitabında okuyucusuyla birlikte bazen keyifli bazen hüzünlü bir yolculuğa çıkıyor. Anıları, edebiyatımızdan kimi sayfaları ve birçok yemeğin tarifini bulabileceğiniz coşkulu bir kitap bekliyor sizi. Mutfaktan taze demlenmiş çayın kokusu geliyor. Bahçelerde beyaz keten örtüler üstüne sofralar kuruluyor. Bazen de sepete doldurup yumurtaları, kuru köfteleri pikniğe gidiliyor Çamlıca Tepesi'ne. İlkyazın coşkusu yaşanıyor sofralarda. Kışın ağırbaşlılığı, yazın sıcağı. Ve sonbaharın hüznü... Geçmişin şaşaalı günleri hamur olup yoğruluyor, dolma olup sarılıyor... Soğanlar öldürülüyor ağır ateşte, pastaların üzerine çilekler yerleştiriliyor büyük bir özenle. Pastanelerde limonata eşliğinde masum flörtler yaşanıyor. Kitapların sayfaları karıştırılıyor, geçmişin mutfak izleri araştırılıyor. Ve zaman hızla akıp gidiyor. 30’lar, 40’lar, 50’ler, 60’lar... Bu arada zeytinyağlılar, et yemekleri, salatalar... Mercimek, maydanoz, kuru fasulye, pilav... Sonra 70’ler, 80’ler, 90’lar... Kavun, karpuz, kayısı, armut, vişne, üzüm... Ve anılarda kalan onca yıldan sonra, en sonunda 2000’ler... Değişen yemekler, değişen alışkanlıklar...

Yazar Hakkında:

Atatürk Erkek Lisesi’ni bitiren (1968) Selim İleri, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimini yarım bıraktı. "Dünya" gazetesinin sanat sayfasını (1979) ve "Argos" dergisini yönetti. Çok sayıda dergi ve gazetede eleştiri ve inceleme yazıları ile öyküleri yayımlandı. On dokuz yaşındayken yayımlanan "Cumartesi Yalnızlığı" adlı ilk öykü kitabında tutturduğu ... Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası
  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
  • Egmont
Doğan Egmont Copyright © 2019 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif