Tarihinden Tarifine: Bulgur

Kitap Hakkında:

Bulgur; buğdayın temizlenmesi ve bu tanelerin haşlandıktan sonra kurutulup kırılmasıyla elde edilir. Yapılacak yemeğin niteliğine göre ince, orta ve iri taneli olarak taş değirmenlerde öğütülüp eleme işleminden sonra soframıza gelerek birbirinden leziz ve farklı yemeklere dönüşen bir besindir.
Dünya mutfağını etkileyen ve Osmanlı mutfağının mirasçısı olan Türk mutfağında, bulgurun ve bulgurlu yemeklerin ayrı bir yeri ve şanı vardır. Düğünde, cenazede, fakirin aşında, zenginin sofrasında adı, tadı vardır.
Tamamen doğal yöntemlerle üretilen, üretim aşamasında hiçbir katkı maddesi bulunmayan, sadece su ve buğday kullanılarak üretilen bulgurun, sağlık için son derece önemli bir besin olduğu tıp dünyası tarafından da kabul edilmiştir.

 

Yazar Hakkında

21.08.1980 Edirne doğumlu Dyt. Seçil Kenar, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet bölümünü bitirdi. 2003 yılında Memorial Hastanesi klinik diyetisyeni 2005-2008 yılları arasında ise Memorial Hastanesi diyet hizmetleri yöneticisi olarak görev aldı. Mart 2008'den itibaren Nişantaşı'nda Dengeli Yaşam Tarzı (DYT) adında ki beslenme –diyet danışmanlığı merkezinin yöneticiliğini yapmaktadır. 2010 yılında aldığı eğitimlerleri tamamlayan Kenar New York Business Training Institute (NYBTI) Türkiye Yaşam Koçu Eğitmeni ünvanını almıştır. Yaşam Koçu konusunda bireysel koçluk hizmetleri, kurumsal koçluk hizmetleri verirken aynı zamanda yaşam koçluğu eğitimleri de düzenlemektedir.

Doğan Kitap tarafından yayımlanan eserleri
 
Paylaşım
 
 
Bu Kitabı Nereden Alabilirim?

Bu kitabı aşağıdaki Internet mağazalarından ve seçkin kitabevlerinden alabilirsiniz.

D&R İdefix Kitapyurdu
 
Hepsiburada Pandora
 
 
 
Tarihinden Tarifine: Bulgur

ISBN: 978-605-09-0867-1
Sayfa Sayısı: 178
Ebat: 22×30 cm
Yayın Tarihi: Eylül 2012
Tavsiye edilen perakende satış fiyatı: 30.00 TL