Sultan'ın Mutfağı
Paylaşım:
Sultan'ın Mutfağı
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786051115306

Sayfa Sayısı: 484

Ebat: 14 x 23 cm

Yayın Tarihi: Mart 2010

Kategori: Romanlar

Kitap Hakkında:

Osmanlı Sultanı’nı doyurmakla görevli dört başaşçı vardı. Dördü de farklı dinlere ve farklı tanrılara inanıyordu. Sarayın duvarları tanık oldu onların hikâyesine. Mutfakta canlandı âdeta, tadılmamış sebzeler, çeşit çeşit meyveler, egzotik yiyecekler… Hatta bir patates vardı ki, sarayın mutfağının altını üstüne getirdi. Sultan, en leziz yemeği yapana iki bin altın vereceğini ilan edince tüm sarayı heyecan kapladı. “Barış içinde rekabet” havası hâkim oldu ortama. Amma velakin, esrarengiz bir ölüm her şeyi alt üst edecekti. Bir yangının Osmanlı saray mutfağını dev bir ejderha gibi yalayıp yuttuğu, dünya yemek tarihi açısından pek çok iyi ve kötü sürprize tanık olan 1574 yılında geçiyor Sultan’ın Mutfağı. Sıradışı kahramanların ilmek ilmek ördüğü, eğlenceli, öğretici, sürükleyici ve iştah açıcı bir roman bu.

Kitap Hakkında:

Osmanlı Sultanı’nı doyurmakla görevli dört başaşçı vardı. Dördü de farklı dinlere ve farklı tanrılara inanıyordu. Sarayın duvarları tanık oldu onların hikâyesine. Mutfakta canlandı âdeta, tadılmamış sebzeler, çeşit çeşit meyveler, egzotik yiyecekler… Hatta bir patates vardı ki, sarayın mutfağının altını üstüne getirdi. Sultan, en leziz yemeği yapana iki bin altın vereceğini ilan edince tüm sarayı heyecan kapladı. “Barış içinde rekabet” havası hâkim oldu ortama. Amma velakin, esrarengiz bir ölüm her şeyi alt üst edecekti. Bir yangının Osmanlı saray mutfağını dev bir ejderha gibi yalayıp yuttuğu, dünya yemek tarihi açısından pek çok iyi ve kötü sürprize tanık olan 1574 yılında geçiyor Sultan’ın Mutfağı. Sıradışı kahramanların ilmek ilmek ördüğü, eğlenceli, öğretici, sürükleyici ve iştah açıcı bir roman bu.

Yazar Hakkında:

Özlem Kumrular 1974’te İstanbul’da doğdu. Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde yaptı. Osmanlı-Avrupa, Akdeniz, deniz tarihi, yemek tarihi üzerinde çalıştı. ... Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif